contact?

Filippijnen - Cebu

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

De Filippijnen: meer dan 7000 eilanden

22 Februari 2005: vertrek uit Palau. Een paar uur buiten de doorgang door het westrif van Palau vangen we een prachtige mahi mahi vis. Eenmaal binnen de Filippijnse wateren maken we een aantal stop-overs om aan het nieuwe land te wennen. Tussen Nonoc en Sibale eiland ligt een 391 meter lange houten loopbrug, nabij de brug veel visfuiken. Aan beide kanten ligt een dorp met vriendelijke mensen. Bij een sari-sari winkeltje kopen we verse groenten en fruit.
In Padre Burgos op zuidoost Leyte maken we twee schitterende duiken op een rif in Sogod Bay. Naast het vervoer over de weg is
een 'banca' de boot van de Filipino's. De kleine kano's en de grotere gemotoriseerde boten hebben zowel aan bakboord als aan stuurboord drijvers/outriggers.

Cebu City is een drukke stad met veel verkeer en mensen. Op onze historische tocht vinden we het monument waarmee de zeevaarder Magelhaen herinnerd wordt. In 1521 plaatste hij in naam van de koning van Spanje een kruis op de kust nabij wat nu Cebu City is. Het huidige kruis staat in een kapelletje waarvan de schilderingen op het plafond de historische daad laten zien. Ook zeer goed intact is het Fort San Pedro dat in 1565 gebouwd werd om uitkijk te houden naar zeevarende piraten (Nederlanders, Portugezen, Engelsen).
We verblijven een dag of tien in de Cebu Yachtclub op het nabijgelegen Mactan Island waar we voor het eerst sinds zeven maanden weer walstroom en een waterslang aan boord hebben.

Bekijk de fotoboeken Palau, Palau-impressie en het onderwater fotoboek van Vanuatu en PNG,
en lees ons laatste verslag over januari en februari in Palau
2005
Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-dec-08 06:28

Vorige Home Omhoog Volgende