Van de Stadt Samoa 49

klik voor Alexandra's meest recente positie

Blog Samoa49
Positie Alexandra

Vd Stadt Samoa
Bemanning
Route
Verslagen
Reis-impressies
Foto albums
Reageren?
Verwijzingen

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

'Alexandra' gaat nogmaals rond de wereld!

zithoek met wat verzamelde artifacts navigatie hoek met nieuwe sonar


Na ruim 12 jaar cruisen in en om de 'Pacific' hebben Hans en MariŽt van der Sluijs hun comfortabele zeiljacht 'Alexandra' overgedragen aan nieuwe enthousiaste eigenaren: Lars Taarnskov en Maria Hammer uit Denemarken en Zweden.

Alexandra's eerste wereldomzeiling startte in Juli 1998 met de 'Round the World Rally 1998' vanuit Ymuiden en is geŽindigd op Marmaris Yacht Marina, Turkije in 2010.

Lars en Maria zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun wereldomzeiling.

Zie hun nieuwe website (under construction): www.syalexandra.dk

'Alexandra', een Van de Stadt Samoa aluminium zeiljacht van 14.6 meter, is compleet ingericht voor 'blue water cruising' staat momenteel in winterstalling bij boatservice Drepanum, in Trapani op SiciliŽ, ItaliŽ.

Voor het vertrek uit Nieuw Zealand is bij Dickson Marine Refits in Nelson is een uitgebreide schilderbeurt aan de opbouw en het onderwaterschip verricht. De tuigage is grondig getest en waar nodig vernieuwd. Door North Sails Nelson zijn nieuwe, heavy duty cruising zeilen, radiaal gesneden van Dimension Polyant laminaat, geleverd.

Meer informatie over schip en uitrusting staat op de vervolgpagina's van deze website.

Lees over het laatste deel van de tocht door de Golf van Aden, Rode Zee en 'Pirate Alley' onze Blog: scheepspraat.blogspot.com

 

 

 laatste aanpassing op: 25-okt-13 18:24free web hostingHosting24.com web hosting