contact?

Filippijnen - Visaya Sea

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

Visaya eilandengroep in het midden van de Filippijnen

 
 


Vrijdag 19 maart 2005 laten we Cebu achter ons en trekken noordwaarts om in Carmen en Danau twee scheepswerfjes te bezoeken.  Met 'Amy', de banca van een duikclub op Malapascua, duiken we 's morgens vroeg naar 'thresher sharks' (voshaaien of beter genaamd zeishaaien) en verkennen we later op de dag het zeer gevarieerde onderwaterleven van Gato island. Rijstterrassen komen we tegen tijdens een tourtje over Biliram eiland. Dan volgt een reeks van kleinere eilanden waar we in dagtochtjes op weg naar het noorden langs komen en steeds een of twee dagjes blijven.

In Donsol op zuidoost Luzon hebben we onder water ontmoetingen met 'whalesharks' ( walvishaaien), een unieke ervaring omdat Donsol een van de weinige plaatsen op de wereld is waar de walvishaaien aangetroffen worden.
Een nachtje doorvaren is nodig om bij daglicht de Romblon eilanden te naderen. Net buiten het stadje Romblon bezoeken we uitgebreid een grote marmerwerkplaats waar dagelijks 35 mannen en vrouwen werkzaam zijn.
In de grote en diepe baai bij Looc op Tablas eiland is een schitterend en beschermd rif. Vanaf Tablas steken we westwaarts over naar Mindoro eiland. Aan de westkust ligt Apo Reef waar we komende week willen gaan duiken om begin mei de mooie jachtclub van Puerto Galero aan de noordzijde van Mindoro te bereiken.

Lees ons eerste verslag over de Filippijnen in de Visaya's en bekijk het fotoblad Visaya's
Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-dec-08 06:28

Vorige Home Omhoog Volgende