contact?

Hong Kong

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

Kerst en Nieuwjaar in Hong Kong


Er staat gedurende de gehele maand december een straffe noordoost moesson wind op de Zuid-Chinese Zee en we hebben niet kunnen besluiten o
ver te zeilen naar Hong Kong. Toch willen we graag iets meemaken van de kerstsfeer daar, en het lukt ons een vliegreisje naar Hong Kong te boeken.

Het is de eerste keer dat we deze wereldstad bezoeken en de sfeer is er geweldig: veilig, goed openbaar vervoer en volop interessante plaatsen en gebouwen te bezoeken. De kerstversieringen in de winkels en winkelcentra zijn overvloedig te noemen en 's avonds is een waar lichtfeest.  Alle gebouwen zijn verlicht en iedere avond is er een spectaculaire sound & lightshow waaraan alle gebouwen met licht, laser en geluid meedoen.

De laatste uurtjes van 2005 brengen we op de diverse pleinen van Hong Kong door waar muziek, dans, cabaret en toneel te zien en te horen is of waar je rustig rond kunt lopen om van de verlichte stad te genieten. Bij het Peninsula Hotel gaan tien minuten voor 12 uur de lichten uit om na het laatste aftellen met een slag op een grote gong en wat vuurwerk weer voluit aan te gaan: welkom in 2006!


Bekijk ook het uitgebreidere  fotoblad van Hong Kong en lees het  verslag over nov.-dec. 2005.  .
Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-dec-08 06:30

Vorige Home Omhoog Volgende