contact?

Filippijnen - Bohol

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

Filippijnen - vanuit Cebu een uitstapje naar Bohol

 

De eerste helft van april 2006 liggen we in de jachthaven van de Cebu Yacht Club op Mactan Island. De zeilen gaan voor reparatie en controle naar de zeilmaker en er komen nieuwe accu's aan boord. Het schip wordt uitgebreid gespoeld en zo zijn er nog wat klusjes. Maar het is verschrikkelijk warm in de jachthaven waar geen wind is en iedere morgen een smog hangt van houtvuurtjes, de elektriciteitscentrale (kolen) en autobanden waar hier stapels van opgestookt worden. Tijd om er even tussenuit te gaan: met de ferry naar Bohol eiland.

We vinden logies in de tropische jungle van het Nuts Huts resort aan de Loboc River. Een prachtig plekje met uitzicht op de rivier, de palmen en de grote kelken van de hibiscus in bloei. Met een motorfietsje crossen we naar de 'chocolate hills': een landschap met overal ronde heuvels waarvan het gewas door de droogte snel bruin wordt. Een bijzonder natuurverschijnsel.
Op de
Loboc River varen we naar de waterval.

En dan de kennismaking met de tarsiers: dit zijn geen aapjes, maar de kleinste zoogdiertjes ter wereld, ze komen alleen in de Filippijnen en in IndonesiŽ voor. Opvallend zijn hun grote ogen, uitstaande oren, lange staart en ontwikkelde vingertjes en tenen. Ze passen in de palm van je hand, springen 5 meter ver, draaien hun nek bijna 360 graden en bewegen hun oren in de richting van het geluid. Voor meer info www.bohol.net/PTFI of zoek op 'tarsiers'.

Na de Pasen nog twee weekjes in de Filippijnen voordat het visum verloopt. Vanuit Cebu langs de riffen ten noorden van Bohol, de eilanden Limasawa en Panaon ten zuiden van Leyte en op de noordoost punt van Mindanao doen we de laatste boodschappen in Surigao. Dan nog wat stopjes op de eilanden oost van Surigao en we varen de kustwateren van de Filippijnen uit richting Helen Reef (ten zuiden van Palau), Irian Jaya en Darwin in AustraliŽ.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-Feb-08 03:34

Vorige Home Omhoog Volgende