contact?

Filippijnen - Cuyo Islands, Negros

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

Filippijnen - Cuyo eilanden, zw-Negros, westkust Bohol en Cebu

 

In de laatste week van februari 2006 steken we de (noord) Sulu Zee over van Busuanga (ten noorden van Palawan) naar de zuidwest kust van Negros. We hebben windkracht 5-6 en maken een tussenstop op twee van de Cuyo eilanden en bezoeken het stadje Cuyo. Zowel de vissers als de mensen op de wal zijn erg vriendelijk; we hadden niet verwacht dat er zoveel mensen op deze (afgelegen) eilanden zouden wonen en iedere dag zien we ferry's en vrachtbootjes af en aanvaren op de pier van Cuyo.

De westkust van Negros heeft minder wind en we zien veel kleine zeil- en visserboten. Rond de zuidpunt van Negros komen is een heftig gebeuren met onrustige golven en de oostenwind sterk en pal op de neus. Maar het is de inspanningen waard, we vinden een veilige ankerplek tussen zo'n twintig andere jachten in Bonbonon Bay, een van de twee grotere ontmoetingsplaatsen voor zeilers in de Filippijnen.

Duiken op Apo Island en andere plekken in de buurt is een prachtige ervaring net zoals de grote en levendige veemarkt op woensdag in Zamboanguita. Dumaguete is een prettige stad: er zijn een aantal toeristische bezienswaardigheden en verder is het goed boodschappen doen.
In Bonbonon Bay ontmoeten we de daar lang- en kortverblijvende 'yachties' en in de vier kleine restaurantjes/resortjes direct aan het water wordt met name 's avonds heel wat tijd doorgebracht.

Het is een heel gevecht uit de winden rond de zuidkaap van Negros te zeilen en dan is er nog de sterke stroming vanuit de Mindanao Zee. Na een tussenstop van twee dagen op het eiland Siquijor vervolgen we onze tocht noordwaarts en bereiken kalm water aan de lijzijde van Bohol. Dit is een gebied waar veel onderwatersport plaats vindt met wel heel goede condities rond het eiland Cabilao!
Sinds begin april liggen we in de kleine jachthaven van de Cebu Yacht Club op Mactan eiland.


Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-feb-08 03:34

Vorige Home Omhoog Volgende