contact?

Sydney Kerst 2007

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

Kerstmis en Nieuwjaar 2008 in Sydney


Ruim voor de Kerst vinden we een ankerplaats in Port Jackson, de schitterende natuurlijke haven van Sydney. Op Tweede Kerstdag zijn we al vroeg op weg naar het zuidelijke havenhoofd om vandaar de start van de befaamde Sydney naar Hobart zeilrace mee te maken. Wat een spektakel! De supportersvloot vaart tot ver buiten de haven met de wedstrijdboten mee en overal rond het water staan mensen de vertrekkende schepen na te kijken.

De Harbour Bridge is naast het Operahouse een icon dat de skyline van Sydney bepaalt. Iedere dag wordt de wandeling rond de vertrekhaven van de ferries vanaf het Operahouse tot (of tot en met) de Harbour Bridge door duizenden mensen gelopen, al dan niet met een stop in de Rocks, de oudste wijk van Sydney. Een gezellige drukte met boekwinkels, terrassen en straatartiesten. In de haven varen behalve de ferries van Circulair Quai ook altijd rondvaartboten, zeiljachten en grote en kleine motorjachten rond.

Oudejaarsavond liggen we met vrienden aan boord tussen duizenden andere boten en bootjes voor anker met goed uitzicht op de Harbour Bridge. Om 9 uur 's avonds is er vuurwerk voor de kinderen, gevolgd door een fraai verlichte gondelvaart van klassieke jachten. Een paar minuten voor 12 uur begint de verlichte zandloper op de brug af te tellen en om precies middernacht start een geweldige vuurwerkshow vanaf zowel de brug als vanaf een aantal pontons in de haven. Op de radio wordt de begeleidende muziek uitgezonden, een flitsend, gillend en knallend gebeuren.

We wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-feb-08 03:34

Vorige Home Omhoog Volgende