contact?

Tasmanie

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

TasmaniŽ, ten zuiden van AustraliŽ


Februari en maart 2008 brengen we door op TasmaniŽ, het eiland ten zuidoosten van het 'vasteland' van AustraliŽ en genoemd naar  Abel Tasman uit het Groningse Lutjegast, Nederlands ontdekkingsreiziger in de 17e eeuw. Helaas oordeelde hij Terra Australis te droog en de bewoners te oorlogszuchtig, zodat het land ruim 100 jaar later door Engeland gekoloniseerd werd.

Historie, natuur en muziek bepaalden ons verblijf op TasmaniŽ. Port Arthur is een van de eerste strafkampen in AustraliŽ waarnaar de Engelsen hun 'misdadigers' stuurden. De ruines en veel brute en trieste verhalen brengen je niet in een vrolijke stemming, maar het maakt de bezoekers bewust van wrede start van de natie. Hobart is na Sydney de oudste stad van Australie en met name het havengebied kent nog veel gerestaureerde historische gebouwen. Ook het feit dat de vissersvloot in het centrum van de stad afgemeerd ligt, maakt het een bijzonder sfeervolle stad.

Een hoogtepunt in Hobart is het jaarlijkse jazzfestival dat helaas door overvloedige regen gedeeltelijk in het water viel. Maar op de droge en zonnige avonden schoven wij met stoelen, drankjes en hapjes aan bij de rest van de jazz liefhebbende bevolking. Zowel plaatselijke bands als gastspelers zorgen door de week heen voor een gevarieerd en swingend programma.

Ten zuiden van Hobart ligt het D'Entrecasteaux kanaal, een uitgebreid vaargebied met vlak water en veel beschermende baaien met leuke ankerplekjes vanwaar wandelingen over het strand of in het aansluitende bos gemaakt kunnen worden. Aan een zij-arm van de Huon River vinden we Port Cygnet waar we de zeilrace vanuit Hobart onder spinnaker zien binnenkomen. Leuke jachtclub en gezellig stadje. Onderweg verder imposante rotsformaties waar door de winden vanaf de zuidpool 'orgelpijpen' in geblazen zijn. En de nodige fraaie zonsondergangen.

Begin april wachten we op gunstige weerberichten voor een veilige overtocht over de Tasman Sea naar Nieuw Zeeland.

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 laatste aanpassing op: 24-aug-08 11:03