contact?

AustraliŽ - 'Over the top'

klik voor Alexandra's meest recente positie

Email contact
Positie Alexandra

Omhoog

click for website in English
Website in English

Nederlandse Website

'Over the top' van AustraliŽ: van Darwin naar Cairns

 

Half december 2006 lijkt een goede tijd om Darwin te verlaten en richting Cape York te varen. De winden blijken echter meer oost dan verwacht en we brengen de kerstdagen door in een redelijk verlaten baai op Elcho eiland. Onze laatste haven in het oude jaar is Gove in Arnhemland, aboriginal land waar het leven sinds de jaren '70 bepaald wordt door de exploitatie van een aluminiummijn. Met behulp van een 30 km lange lopende band wordt de ruwe erts naar de fabriek gebracht waar er verschillende aluminium grondstoffen worden gewonnen.

Vanaf Gove hebben we de wind mee en de Gulf van Carpentaria is snel gepasseerd. In de avond naderen we Thursday Island en we besluiten de noordelijke passage, het Prince of Wales Channel, te nemen. 's Morgens vroeg laten we de laatste lichten van het kanaal achter ons en met het bereiken van Cape York beginnen we aan de oostkust van Australie. 's Nachts waarschuwen de verschillend knipperende lichten waar de talrijke riffen en eilanden zich bevinden.

Lizard Island is een mooi eiland in de noordelijke streken van het Great Barrier Reef met goede ankerplaatsen, kleurrijk en gevarieerd onderwaterleven en volop mogelijkheid om te wandelen, alsook een pittige klim naar 'Cook's Lookout' van waaruit Captain Cook naar een doorgang in het rif zocht (en vond).  Ook de omliggende eilanden bieden volop mogelijkheden tot snorkelen en duiken.

Cooktown is een gezellig stadje met veel historie. Na de avonturen van Captain Cook rond 1770, is Cooktown de belangrijkste landingplaats voor de hordes goudzoekers rond 1850. Veel historische gebouwen en monumenten herinneren aan het verleden. Van Cooktown naar Cairns is een tocht langs de prachtige riffen van Agincourt, Norman en Michaelmas Cay. Op 31 januari 2007 gaan we op de rivier voor de oude jachtclub van Cairns voor anker en sindsdien spoelen tropische regenbuien het schip schoon en de watertanks vol. Tussen de buien door verkennen we de stad.


Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws op de website? Klik hier voor instructies!

 

 laatste aanpassing op: 15-feb-08 03:34

Vorige Home Omhoog Volgende